ponedjeljak, 10. lipnja 2013.

Prirodna i zdrava hrana!



 In je jesti prirodno i zdravo, bavit se tjelovježbom i ciljano raditi na svom tijelu. Prva dama Amerike za svoju djecu uzgaja organsku hranu... i sve je više te organsko lijepe hrane - koju bi čovjek na prvi pogled - sirovu pojeo. I sve dođe lijepo upakirano do kupca u šumi informacija, deklaracija i inženjeringa, te na kraju uopće neznamo što jedemo. Sve se svede na staru: "koliko para toliko muzike!"

ChocoJazz - kad se okupe mladi talentirani ljudi dogodi se glazbena večer!

    ChocoJazz su se u posljednjih nekoliko mjeseci posvetile snimanju svog albuma prvijenca, kojega zdaje samostalno početkom lipnja. Iako su na koncertima do sada uglavnom nastupale kao duo i njegovale vrlo minimalistički izričaj, na albumu su se odlučile za nešto drugačiji pristup. Uzbudljiva suradnja s vrlo talentiranim mladim producentima elektroničke glazbe Ksenijom Ladić i Matijom Vojvodićem (inače članovima grupe Tomislav), te glazbenicima Alexanderom Forstnerom (bubnjevi) i Branimirom Božakom (bas) rezultirala je jedinstvenim spojem toplih klavirskih linija i već prepoznatljivog ChocoJazz dvoglasja s najrazličitijim elektroničkim zvukovima i upečatljivim ritmovima. To je album kojega će, baš kao i glazbu ChocoJazza, biti teško svrstati u žanrovske ladice, jer se u njemu isprepliću analogno i digitalno, nježno i strastveno, pop i eksperiment, u što ćete se moći uvjeriti i sami na koncertnoj promociji albuma 8. lipnja u atriju Teatra &TD-u. Lea i Nina nastupit će uz Branimira Božaka na basu i Alexandera Forstnera na bubnjevima, ali najavljuju i gostovanje Matije Vojvodića (elektronika). Koncert počinje u 21h, a nakon svirke slijedi druženje uz DJ-a Cloudfactory.

Multi-instrumentalist i producent Matija Vojvodić alias Cloudfactory (Zagreb) je glazbenik klasičnog glazbenog obrazovanja. Bio je duži niz godina koncertno aktivan nakon čega se okrenuo elektroničkoj glazbi i produkciji. Do sada je surađivao s Laslom Vastagom u projektu The Midi Outs, s kantautoricom Ninom Romić uz koju je svirao bubnjeve i udaraljke te s bendom Man Zero u kojem je svirao synthove i sempler. Također je dio novog elektronskog benda "TOMISLAV" te I'MM hack laba i njihovog eksperimentalnog benda "MMessy Oscillators". S vlastitim projektom i produkcijom Cloudfactory nastupao je na festivalima De:sonanz u Skopju, Moving festivalu, u klubu Močvara i na CFSN Sundays, Input festivalu te je također surađivao s Hartera festivalom na njihovoj smartphone aplikaciji "TrnTrn" sa svojom produkcijom, a radio je i glazbu za dugometražni film te međunarodne izložbe.

Matija se više ne bori sam na glazbenom putu - krenuo je glazbeni vlak u kojem se vozi sve više veselih ljudi!

TOMISLAV ide dalje - live @ illectricity festival!


TOMISLAV se predstavio Berlinu!!

Varaždinsko-zagrebački trio TOMISLAV (Morana Krpan, Ksenija Ladić i Matija Vojvodić) nastupio je krajem travnja u kultnom berlinskom klubu Madame Claude.
Nakon uspješnog predstavljanja svog organsko-elektronskog izričaja van granica Hrvatske, na redu je domaći teren gdje će se predstaviti na Soundwave festivalu koji će se održati krajem srpnja u Tisnu.