subota, 18. studenoga 2017.

Ksenija Ladić u Zagrebu



GALERIJA GRETA
21H

SUBOTA 18.11.
MIRELA IVIČEVIĆ
KSENIJA LADIĆ
LUANA LOJIĆ
BARBARA MIŠE + ALMA ČAKIĆ

NEDJELJA 19.11.
SARA GLOJNARIĆ
DEBORAH HUSTIĆ​...
VANDA KREUTZ + DOROTEA CERIN

ULAZ NA SVE PROGRAME JE SLOBODAN

Sine Linea kao platforma novog zvuka nastala je 2009. godine iz potrebe da predstavi zagrebačke autore koji se bave prvenstveno novim formama zvukovnog izričaja, kao i inovativnim sintetičkim praksama audio-vizualne izvedbe.

Formalno “bez linije”, većina izvedbi je improvizirana, ali ipak bitno različita od jazza, ali ne nužno i suprotstavljena. Porijeklo vodi iz rada mnogih modernih kompozitora kao što su Cage, Xenakis, Radigue, Parmegiani, Malec dok se njen današnji društveni kontekst uobličuje u cijelom nizu autora koji vuku korijene iz eklektične mješavine raznorodnih rubnih umjetničkih praksi.

Namjera je od početka bila okupiti na jednom mjestu umjetnike koji razmišljaju i izražavaju se na ovaj način i žive u Zagrebu. Dati im neku vrstu mogućnosti za predstavljanje te ih tako potaknuti za daljnju komunikaciju. Kroz godine uspostavljen je i kontakt s umjetnicima iz drugih gradova i država tako da su i oni postali bitan dio Sine Linea programa.

U ovogodišnjem izdanju predstavljamo devet autorica sa različitim pristupima u promišljanju i stvaranju zvuka.

Nakon Galerije SC, galerije Bačva HDLU-a, Galerije Karas te Zagrebačkog plesnog centra, 2017. godine program se odvija u Galeriji Greta, Ilica 92.

Produkcija: BuntArt
Financijska potpora: Ministarstvo kulture i Grad Zagreb​

Nema komentara:

Objavi komentar